28 de maig 2006

Sobre la reedició de Valerián / Sobre la reedición de Valerián

Fa algunes setmanes, Norma, dins de la seva política de recuperar obres que ja no es troben a les llibreries, va començar a reeditar l’excel·lent còmic francès de ciència-ficció “Valerián”. Són dinou números dividits en sis àlbums. La gran notícia es que aquests, a més dels publicats per Grijalbo&Dargaud, també contenen els dos que només han aparegut en francès, “Les Mauvais Reves (Els Malsons)” y “Par Des Temps Incertains (Per aquests temps incerts)”.

Dintre del panorama europeu, aquest còmic és un dels que m’agraden més, i els vint volums, les dinou aventures més un llibre de referència, ocupen un lloc d’honor a la part de la meva llibreria dedicada als tebeos. Així que no és gens d’estrany que l’hi dediqués dos dels articles que publicava periòdicament a la meva secció de la revista “PulpMagazine”, que va desaparèixer fa uns quants anys.

Quan es va tancar, alguns articles meus van quedar inèdits i entre ells, estan els que he comentat en el paràgraf anterior. Doncs bé, aprofitant la reedició de la col·lecció, he decidit posar-los en aquest blog. Així que si esteu interessats en les aventures de Valerián i Laureline, agents del Servei Espai-Temporal de l’Imperi Terrestre, aneu consultant aquest blog de tant en tant durant els propers dies, ja que hi dedicaré entre quatre i cinc entrades.

******************************

Hace algunas semanas, Norma, dentro de su política de recuperar obras que ya no se encuentran en las librerías, empezó a reeditar el excelente cómic francés de ciencia-ficción “Valerián”. Son diecinueve números divididos en seis álbumes. La gran noticia es que estos, además de los publicados por Grijalbo&Dargaud, también contienen los dos que sólo han aparecido en francés, “Les Mauvais Reves (Las Pesadillas)” y “Par Des Temps Incertains (Por estos tiempos inciertos)”.

Dentro del panorama europeo, este cómic es uno de los que me gustan más y los veinte volúmenes, las diecinueve aventuras más un libro de referencia, ocupan un lugar de honor en la parte de mi librería dedicada a los tebeos. Así que no es nada extraño que le dedicara dos de los artículos que publicaba periódicamente en mi sección de la revista “PulpMagazine”, que desapareció hace unos cuántos años.

Cuando se cerró, algunos artículos míos quedaron inéditos y entre ellos, están los que he comentado en el párrafo anterior. Pues bien, aprovechando la reedición de la colección, he decidido ponerlos en este blog. Así que si estáis interesados en las aventuras de Valerián y Laureline, agentes del Servicio Espacio-Temporal del Imperio Terrestre, consultad este blog de vez en cuando durante los próximos días, ya que le dedicaré entre cuatro y cinco entradas.